Yleinen

○○Kurkistus pihaamme heinäkuussa○○

Kesä tuntuu lipuvan läpi sormien. Aika on mennyt taas kuin siivillä. Huomaamatta tullut taas taukoa edellisestä tekstistä. Niin kuin aiemmin olen sanonut asumme kesän pihalla. Vietämme kelin lämmetessä toukokuusta lähes syyskuun loppuun asti paljon aikaa ulkona. Viime vuonna taisi olla jopa lokakuulle asti lämpimiä kelejä jolloin viihdyttiin vielä ulkona.

Tämä kesänä on pihastamme löytynyt paljon maljakkoon poimittavaa. Kukkakimppuja on ollut monenlaisia tässä niistä muutama.

Alku kesän viileys sekä perunan kasvattavat huimat varret verottivat peruna satoa mutta löytyi sieltä muutama peruna ihan keitettäväksi astikin.

Kukkapyramidiin ei tullutkaa kaikkia laatikoita vaan kaksi niistä pääsi parvekkeelle tuomaan pientä näkösuojaa. Ennen parvekkeelle päätymistä maalasin pohjat myös valkoisiksi jotteivat näyttäisi niin irstailta.

Pinkki pioni innostui lopulta kukkimaan. Etupihalla oleva valkoinen pioni taas ehti avata kukkansa täyteen loistoon mutta kovemman luokan sade piiskasi kukasta terälehdet irti. Kauan ei ehtinyt ihastelemaan komeaa kukkaa.

Pihaamme tehtiin myös tasainen alue jotta saimme uima-altaan paikoilleen. Pelastaa päivän kuumemmilla helteillä.

Lähimetsästä löytyy vadelmia joten niitä ollaan kerätty puistoleikkien lomassa kotiin viemisiksi. Iltapalalla nautittu puurokin on maistunut ihan jokaiselle.

-Peppis

Leave a comment